Hoe is het met de Brouwstudio?!

August 31, 2016

Alweer best een tijdje geleden kon je hier lezen over de plannen van de Brouwstudio! Ondertussen is er al veel gebeurd dus tijd voor een een update, waarvan misschien wel het leukste is om te vertellen dat op dit moment de brouwinstallatie wordt gebouwd. EN dat de locatie voor de Brouwstudio is gevonden, namelijk in het Brabantse Berlicum op een kleinschalig industrieterrein.

 

Brovarni is op dit moment de brouwinstallatie aan het bouwen. Uwe is een aantal maanden geleden afgereisd naar Oekraïne (Bila Tserkva) om kennis te maken met het Brovarni-team en uiteraard om alle onderdelen zelf te bekijken, om uiteindelijk de installatie samen te stellen voor de brouwerij. Jammer is wel dat door een vertraging vanuit deze leverancier de brouwinstallatie zeker twee maanden later komt dan gepland… met als gevolg geen deelname aan een paar geplande bierfestivals. Nog even wachten dus op de ketels, gisttanks en de moutmolen.

 

Maar ondertussen zijn de eerste testbrouwsels gebrouwen, zorgvuldig beoordeeld en de recepten ervan worden op dit moment verfijnd, om straks als de brouwerij er staat direct te gaan knallen! De grafisch ontwerper is volop bezig met het maken van strakke ontwerpen voor de etiketten, de lokale media is al meerder malen behaald, de AGP vergunning (accijns) is binnen en de fluorescerende gele bus rijdt al een aantal maanden rond om her en der toffe items op te halen voor verfraaiing van de brouwerij, het kantoor en proeflokaal.

Waar het uiteindelijk allemaal om draait zijn natuurlijk de speciaalbieren. Verschillende testbrouwsels zijn gebrouwen en die vielen al goed in smaak. We zijn dus goed op weg! In het bijzonder lichten we de Drycleaner uit. Een zeer soepel doordinkbare fuitige, licht hoppige Session IPA met een explosie aan fruit in de geur en een droge, subtiel bittere afdronk. Andere recepten die op dit moment worden verfijnd zijn die van een Colognial Pale Ale (CPA), donker Witbier (Nuits Blanches), Quadrupel (Donkertijd) en een Tripel (My Belgian Budy).

 

Zoals de zaken er nu voor staan is de brouwerij ‘up and running’ in November. We houden jullie op de hoogte via blogs op de website, maar ook op Facebook, Twitter en Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

The true masters behind barrel aged beer!

December 15, 2015

1/3
Please reload

Recent Posts

September 17, 2016

October 25, 2015

October 15, 2015

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 by UTHOKA